Menu
⭸ ΕΙΣΑΓΩΓΗΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Κλυδωνίζεται το Ολυμπιακό ιδεώδες σε συνθήκες σύγχρονης κοινωνικής παρακμής.

Το εν λόγω σχέδιο νόμου για την κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας είναι οπωσδήποτε ευπρόσδεκτο. Περισσότερο ως ευχολόγιο, όμως και εκδήλωση «αθλητικού πασιφισμού». Διαβάζουμε για Ολυμπιακές εκεχειρίες για μια αόριστη παγκόσμια εφαρμογή και σκεφτόμαστε την μονομέρεια την οποία προωθεί πλέον το «πολιτικά ορθό» ολυμπιακό πνεύμα. Από τον αποκλεισμό της Ρωσίας, που μάλλον δεν μετέχει αυτής της […]

Το εν λόγω σχέδιο νόμου για την κύρωση του Μνημονίου Συνεργασίας είναι οπωσδήποτε ευπρόσδεκτο. Περισσότερο ως ευχολόγιο, όμως και εκδήλωση «αθλητικού πασιφισμού». Διαβάζουμε για Ολυμπιακές εκεχειρίες για μια αόριστη παγκόσμια εφαρμογή και σκεφτόμαστε την μονομέρεια την οποία προωθεί πλέον το «πολιτικά ορθό» ολυμπιακό πνεύμα. Από τον αποκλεισμό της Ρωσίας, που μάλλον δεν μετέχει αυτής της ιδιότυπης εκεχειρίας, την διακωμώδηση και τον ευτελισμό των θρησκευτικών συμβόλων και πεποιθήσεων, που είδαμε στην φετινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, έως την κραυγαλέα αδικία για την οποία φώναζε μάταια η AngelaCarini. Η οποία στο όνομα ενός ισοπεδωτικού δικαιωματισμού, είδε τις θυσίες και τους κόπους μιας ζωής να υφυπάρζονται στον βωμό ενός υποτιθέμενου αυτοκαθορισμού που απολήγει να είναι ακραία ανισότητα. Αναφέρομαι φυσικά στην Αλγερινή και στην Ταϊβανέζα αθλήτρια, αν μπορούν να οριστούν ως τέτοιες. 

Ας αναδείξουμε και στηρίξουμε πρώτα τους Έλληνες αθλητές μας, που καλούνται να προπονηθούν και να προετοιμαστούν σε τριτοκοσμικές συνθήκες, και ας αναλάβουμε μετά να μεταδώσουμε μια χρεοκοπημένη «τεχνογνωσία», συμμετέχοντας ουσιαστικά στην αποπνευματικοποίηση του ολυμπιακού ιδεώδους που προσιδιάζει περισσότερο σε εμπορική πανήγυρις.

Και ένα τελευταίο σχόλιο, το Μνημόνιο Κατανόησης και Συνεργασίας στον Τομέα του Αθλητισμού μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Γκαμπόν, υπογράφηκε στην Λιμπερβιλστις 13 Ιανουαρίου 2023, δηλαδή 21 μήνες πριν, ίσως η ταχύτητα κύρωσης του Μνημονίου να είναι μια ένδειξη κατά πόσο τιμάμε τις υπογραφές μας ως χώρα.

 

Ομιλία Ανδρέα Βορύλλα – ΝΙΚΗ στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων 24 Σεπτεμβρίου 2024

Σχεδίο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης Συνεργασίας στον Τομέα του Αθλητισμού μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Γκαμπόν»