Menu
⭸ ΕΙΣΑΓΩΓΗΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ανδρέας Βορύλλας : οἱ καιροὶ οὐ μενετοί

Στα δεκατέσσερα τελευταία χρόνια των μνημονίων, της φτωχοποίησης των Ελλήνων αλλά και τον ολοκληρωτικό αφανισμό της μεσαίας τάξης της χώρας, σε συνάρτηση με την εισβολή του δυτικού μεταμοντερνικού τρόπου ζωής και την αποχαύνωση του διαδικτύου, κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα άφησαν στην τύχη τους νέους ανθρώπους, των οποίων σήμερα η ηλικία τους κυμαίνεται από τα 25 […]

Στα δεκατέσσερα τελευταία χρόνια των μνημονίων, της φτωχοποίησης των Ελλήνων
αλλά και τον ολοκληρωτικό αφανισμό της μεσαίας τάξης της χώρας, σε συνάρτηση
με την εισβολή του δυτικού μεταμοντερνικού τρόπου ζωής και την αποχαύνωση του
διαδικτύου, κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα άφησαν στην τύχη τους νέους ανθρώπους, των οποίων σήμερα η ηλικία τους κυμαίνεται από τα 25 έως τα 45 έτη.

Μιλάμε, δηλαδή, για αυτούς τους ανθρώπους που είναι στην πιο παραγωγική ηλικία
και είναι οι Έλληνες πολίτες, που όλοι περιμένουμε να πάνε πιο μπροστά την πατρίδα μας και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.
Όμως, από έρευνες που έχουν δημοσιευθεί, οι πολίτες αυτοί, δυστυχώς, στερούνται
ελληνικής κουλτούρας και αγάπης για την πατρίδα, αλλά είναι και απομακρυσμένοι από την ελληνορθόδοξη πίστη και τις παραδόσεις μας. Το χειρότερο, που διαπιστώνουμε μέσα από τις έρευνες, είναι πως η οικογένεια για τους περισσότερους
αποτελεί λανθασμένο στερεότυπο ενώ για να τη δημιουργήσουν οι ίδιοι βάζουν ως
ανάχωμα την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας.

Η υπογεννητικότητα θα αποτελέσει αύριο το νούμερο ένα πρόβλημα για την Ελλάδα,
καθώς, σύμφωνα με τις μελέτες, το 2050 η δημογραφική συρρίκνωση θα είναι τέτοια
που ο πληθυσμός της Ελλάδας θα είναι στα 6 εκατομμύρια…
Με την παραπάνω διαπίστωση δεν ρίχνω κανένα φταίξιμο σε κανέναν Έλληνα πολίτη αυτού του ηλικιακού φάσματος. Όλες οι ευθύνες ανήκουν στις προηγούμενες
γενιές, των σημερινών εξηντάρηδων και πάνω. Είναι αυτές οι ηλικίες, που γαλουχήθηκαν από τον “ωχαδερφισμό”, το “βόλεμα”, ανάλογα σε ποιον κομματικό στρατό ήταν ενταγμένοι, ήταν αυτοί που έστησαν επιχειρήσεις άμεσα συνδεδεμένες
με το κράτος. Χρησιμοποίησαν όλα τα κομματικά και δημοσιοϋπαλληλικά εργαλεία
για γρήγορο πλουτισμό ενώ είχαν δημιουργήσει ηθικά ρήγματα στο ελληνικό ιδεώδες
και ο υπερκαταναλωτισμός τους, τους οδηγούσε σε “μαϊμουδιές” και υποπροϊόντα ενός πολιτισμού που δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική γραμματεία και τις προαιώνιες αξίες των Ελλήνων.

Αυτοί/εμείς, δημιούργησαν/δημιουργήσαμε τη γενιά που σήμερα κατακρίνουμε ενώ
το χάσμα των γενεών όχι μόνο μεγαλώνει αλλά και βαθαίνει σε σημείο που μέσα στην ίδια οικογένεια να επικρατεί ανομοιογένεια και που συχνά δημιουργούνται επεισόδια για το αστυνομικό δελτίο. Και φυσικά όλη αυτή η κοινωνική και ηθική παρακμή εργαλειοποιείται από τους κυβερνώντες για να υποτάξουν πλήρως τους νέους ανθρώπους, να τους θέλουν χειραγωγημένους για να εκτελέσουν στο ακέραιο, ως εντολοδόχοι ξένων κέντρων της Δύσης την αποστολή τους, την προώθηση καθετί που δεν είναι ελληνικό.
“Οι καιροί ου μενετοί” που έλεγε και ο Θουκυδίδης, δηλαδή δεν υπάρχουν περιθώρια αναβολής αλλά είναι αναγκαίο να δράσουμε. Πρέπει να προχωρήσουμε δίχως χρονοτριβή, με γρήγορα βήματα για να δώσουμε διέξοδο στους νέους μας, να δώσουμε μία διαφορετική Παιδεία, να τους ζητήσουμε να κρατήσουν τις πατρογονικές αξίες και την ηθική ακεραιότητα, όπως αυτή μετουσιώνεται μέσα από τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα αλλά κυρίως μέσα από τον λόγο του Χριστού.

Έστω και τώρα μπορούμε να ανατρέψουμε την δυσμενή κατάσταση με δραστικά και γενναία μέτρα για την υπογεννητικότητα και την προστασία της μητρότητας όπως:
* Ολική κάλυψη κόστους τοκετού, όλων των γυναικών και ζευγαριών με χαμηλά εισοδήματα.
* Συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στην κάλυψη των δαπανών εξωσωματικής γονιμοποίησης για ζευγάρια που παρουσιάζουν υπογονιμότητα.
* Από την γέννηση του δευτέρου παιδιού, δυνατότητα χορήγησης στεγαστικού δανείου για πρώτη κατοικία με πολύ χαμηλό επιτόκιο.
* Καθιέρωση ισχυρών κινήτρων για την απόκτηση και δεύτερου τέκνου, δηλαδή χορήγηση εφ άπαξ ποσού στο ζευγάρι για την γέννηση του 2ου τέκνου και κάθε επί πλέον τέκνο της, ποσού τουλάχιστον 5.000 € για εισοδήματα κάτω των 100.000 ευρώ.

Η οποία στασιμότητα θα οδηγήσει μοιραία στην οπισθοδρόμηση μα και στον αφανισμό της Ελλάδας.

Του Ανδρέα Βορύλλα, βουλευτή Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών, ΝΙΚΗ