Menu
⭸ ΕΙΣΑΓΩΓΗΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Ανδρέας Βορύλλας: Yπερηφανευόμαστε για την Πίστη μας, την Πατρίδα μας και την Οικογένειά μας

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια περίεργη πλειοδοσία, κυρίως από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά όχι μόνο, για το ποιος είναι περισσότερο πατριώτης, ποιος έχει την εύνοια της Εκκλησίας και πόσο θρησκευόμενος είναι, ενώ η οικογένεια έχει λάβει διαστάσεις «σειράς», όμοια με αυτή που γνωρίζουμε από τις παραδόσεις των παππούδων μας. Με άλλα λόγια το […]

Screenshot

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια περίεργη πλειοδοσία, κυρίως από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αλλά όχι μόνο, για το ποιος είναι περισσότερο πατριώτης, ποιος έχει την εύνοια της Εκκλησίας και πόσο θρησκευόμενος είναι, ενώ η οικογένεια έχει λάβει διαστάσεις «σειράς», όμοια με αυτή που γνωρίζουμε από τις παραδόσεις των παππούδων μας.

Με άλλα λόγια το τρίπτυχο «για την Πίστη μας, την Πατρίδα μας και την Οικογένεια μας», που μέχρι χθες αποτελούσε όνειδος για τη συστημική Δεξιά του κ. Μητσοτάκη και ούτε λόγος για την Αριστερά του κ. Κασσελάκη, σήμερα απενοχοποιείται και εργαλειοποιείται προς άγρα ψήφων των Ελλήνων, αυτών που ποτέ τους δεν είχαν νιώσει μειονεκτικά και δεν είχαν καμία ενοχή να δηλώνουν την πίστη τους στην πατρίδα, τη θρησκεία και την αγάπη στην οικογένεια.

Όταν αποφασίσαμε την ίδρυση του κόμματος ΝΙΚΗ, στην προμετωπίδα είχαμε αυτό το τρίπτυχο. Πολλοί μας είχαν χαρακτηρίσει ακροδεξιούς, εθνικιστές, «χριστιανοταλιμπάν», ενώ ακόμα και ο κ. Ανδρουλάκης μας είχε θέσει «εκτός συνταγματικού τόξου». Ίσως, τους απλούς πολίτες σε κάποιον βαθμό να τους επηρέαζαν όλα αυτά, αφού δυστυχώς το «Πίστη – Πατρίδα – Οικογένεια» το είχαν αποδομήσει από την πραγματική του διάσταση οι πρωτεργάτες της επταετούς δικτατορίας, που καταχράστηκαν το όνομα της πατρίδας, της ελληνορθόδοξης πίστης και της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας για να ξεπλύνουν το έγκλημα τους. Έτσι λοιπόν, ο λαός, που είχε αγωνιστεί και ματώσει για την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, την πίστη του -αφού κάθε απελευθερωτικός αγώνας ήταν πάντα «υπέρ Πίστεως και Πατρίδας»- και τη στήριξη της τίμιας οικογένειας του βρέθηκε να αποξενώνεται, γιατί κάποιοι με δόλο είχαν μολύνει τα ιδανικά του. Γνωστή άλλωστε είναι και η ρήση του Κίσινγκερ που συχνά επαναλάμβανε ο πατέρας μου Δημήτριος, πως «αν θες να καταστρέψεις το έθνος των Ελλήνων, ξεκίνα από την οικογένεια, τη θρησκεία και τη σημαία του».

Όμως και στη συνέχεια της Ιστορίας υπήρξαν και άλλοι πρόθυμοι εντολοδόχοι πρωθυπουργοί, που, στο όνομα της πολυπολιτισμικής παγκοσμιοποίησης, θεώρησαν μιάσματα και οπισθοδρομικούς όσοι εμφορούμενοι των ιδεών «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια» το διατύπωναν και το διατράνωναν. Για αυτό χωρίς κόπο και τρόπο προχώρησαν στην αλλαγή της ταυτότητας, καταργώντας την αναγραφή του θρησκεύματος, παρόλο που η πλειοψηφία των Ελλήνων ζητούσε έστω και την δυνατότητα προαιρετικής αναγραφής του. Και αναφερόμαστε στην κυβέρνηση Σημίτη. Ενώ σήμερα, οι τότε υπουργοί του Σημίτη, που έχουν παρεισφρήσει στην κυβέρνηση Μητσοτάκη μας ξανά αλλάζουν τις ταυτότητες σε ψηφιακές, και σε λίγο θα φέρουμε όλοι το «τσιπάκι» με τα προσωπικά δεδομένα μας, χωρίς εγγυήσεις για τον τρόπο διαχείρισής και διαφύλαξής τους, πιθανόν παραδομένα στην παγκόσμια ολιγαρχία και στα αλλότρια αντεθνικά συμφέροντα.

Το ίδιο συμβαίνει και με την πατρίδα. Σύμφωνα με τους εκάστοτε κυβερνώντες, η αναφορά στην πατρίδα αποτελεί εθνικιστική και ρατσιστική ταυτότητα και ο κάθε πατριώτης, αυτός που αγαπάει την Ελλάδα, την Ιστορία και την παράδοση, είναι εν δυνάμει ακροδεξιός.
Όλη αυτή η αναφορά μου έγινε με αφορμή τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν πως ο λαός γυρίζει την πλάτη στα συστημικά πολιτικά απολιθώματα και αναζητά τις αξίες του και την τιμή του. Θέλουν, οι Έλληνες, και πάλι να είναι περήφανοι για την πίστη τους, θέλουν οικογένεια με πατέρα και μάνα και όχι νομοσχέδια για την ισότητα του γάμου των ομοφυλοφίλων. Θέλουν ένα κράτος Δικαίου και όχι ένα κουρελιασμένο Σύνταγμα. Θέλουν να συλλογιούνται ελεύθερα και να είναι πραγματικά ελεύθεροι.

Αυτό είναι και η αιτία που οδηγεί όλο το πολιτικό σύστημα με περίσσεια υποκρισία να επιδίδεται σε πατριδοκαπηλία, την ίδια στιγμή που ο εξ ανατολών γείτονας μας μεγεθύνει συνεχώς την αμυντική και επιθετική βιομηχανία του με περισσότερα από 600 εξοπλιστικά προγράμματα σε εξέλιξη.

Και καμαρώνουν πως με αυτόν τον γείτονα είμαστε σε διάλογο, με αυτόν που διεκδικεί τα νησιά μας, που έχει ενεργό casus belli κατά της πατρίδας μας, που ισχυρίζεται πως θα έρθει μια νύχτα ξαφνικά …

Ο Ελληνικός Λαός έχει μνήμη και γνώση, το τρίπτυχο «για την Πίστη μας, την Πατρίδα μας και την Οικογένεια μας» εκφράζει τα ιδανικά μας και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ όσο και αν το πολεμήσουν.
Ανδρεάς Βορύλλας
Βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών ΝΙΚΗ